Dobermann Kringgroep Midden Nederland

Subtitle

Over ons

Over ons

Dobermann Kringgroep Midden Nederland bestaat alweer ruim 30 jaar en is sinds haar oprichting al lid van de landelijke rasvereniging, de DVIN. Daarnaast heeft onze vereniging diverse malen onze speurvelden ter beschikking gesteld voor het Nederlands Africhtingskampioenschap en in 2003 voor de IDC Wereldkampioenschappen die toen in Nederland werden gehouden. Ook de Johan van Vorselen trofee, een africhtingswedstrijd, is meerdere malen door ons georganiseerd.

Onze vereniging was jaren gevestigd aan de Hogeweg 152 in Amersfoort, maar door een wijziging in het bestemmingsplan moest onze vereniging noodgedwongen het veld ruimen. Na diverse gesprekken met de gemeente, noodkreten aan gemeenteraadsleden, twee oproepen voor een nieuw veld op Omroep Amersfoort en diverse krantenartikelen verder, beschikken we sinds maart 2009 weer over een trainingslocatie. Deze locatie delen wij met de Dierenbescherming, afdeling Eemland.

Onze vereniging bestaat uit leden die graag actief bezig willen zijn met hun dobermann. Ze trainen ieder op hun eigen niveau van Elementaire Gehoorzaamheid, VerkeersZekere Hond tot IPO en Speurhond. Het accent ligt tijdens de trainingen op de optimalisatie van de samenwerking tussen hond en geleider, zodat beiden plezier beleven aan de training. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van positieve trainingsmethodes. Zodra je hond begrijpt wat de bedoeling is, worden de beloningen afgebouwd en beloon je slechts nog af en toe. Kortom, het is onze mening dat een positieve manier van trainen betere en snellere resultaten geeft, met als bonus een hond die het een plezier vindt om met jou samen te werken!